Uvjeti korištenja

Pravne odredbe

Ove internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi trgovina Obuća Calceo, koja radi pod poduzećem OK d.o.o. Varaždinska 140 Gornji Kućan, 42000, OIB: 13344992440, IBAN: HR5023600001101723239. OK d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale upotrebom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

OK d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprečavanje eventualnih zloupotreba. OK d.o.o. ulaže razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta moguće su u manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Stanje zaliha prikazano na internetskoj stranici može se razlikovati od stanja zaliha u maloprodajnoj trgovini. Točno stanje zaliha se može utvrditi isključivo u maloprodajnoj trgovini.

OK d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno u ponudi. Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije kontaktirajte prodaju OBUĆA CALCEO ili posjetite neki od maloprodajnih dućana.

Načini plaćanja

Plaćanje se vrši uplatom na račun poduzeća OK d.o.o. po ponudi koju možete izvršiti sa naše web stranice plaćajući na IBAN: HR5023600001101723239, ili Facebook stranice, ili po pouzeću (plaćanje prilikom primitka paketa).

Uvjeti dostave

Dostava se vrši putem dostavne službe Overseas Express. Paketi se dostavljaju isključivo radnim danom, od ponedjeljka do petka na navedenu adresu dostave. Dostava na otoke odvija se prema rasporedu dostavne službe.
Trošak dostave snosi kupac i iznosi 30,00 kn za cijelu Hrvatsku.

Reklamacije i povrati

U slučaju da vam kupljeni artikl ne odgovara, u roku od 14 dana po primitku paketa omogućavamo zamjenu artikla ili povrat novca, no samo ako ambalaža i proizvod nije nošen, nepravilno čuvan, zaprljan, mokar ili ako mu je zbog bilo kog drugog razloga smanjena vrijednost zbog oštećenja koje nije postojalo u trenutku kada je trgovina Obuća Calceo poslala robu. Ako imate reklamaciju na kupljeni artikl molim vas da nam se prvo obratite na e-mail info@obucacalceo.com ili na broj telefona 042 302 089 te ćemo problem riješiti u najkraćem roku na obostrano zadovoljstvo.

Garancija privatnosti

Podaci poduzeća:
OK d.o.o.
Varaždinska 140
Gornji Kućan 42000
OIB: 13344992440
Email: info@obucacalceo.com

Kada izvršite narudžbu na našim web stranicama i prihvatite naše uvjete i odredbe korištenja na stranicama naplate, podatke koje ste unesli prilikom narudžbe (email, ime i prezime, adresa, kontakt broj telefona) koristiti ćemo za samo za slanje naručenih proizvoda.

Mi u OK d.o.o. i Obuća Calceo se obvezujemo da ćemo čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših posjetilaca i kupaca, u skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (Narodne novine NN 173/03, 67/08, 36/09, 130/11, 30/14). Svi zaposleni u trgovini Obuća Calceo, OK d.o.o. i naši poslovni partneri ugovorno su obvezni poštovati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo posjetioce i kupce o načinu korištenja tih podataka. Redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista popisa korisnika/kupaca.
Osobni podaci kupaca spremljeni su u informatičkom sustavu tvrtke Obuća Calceo i OK d.o.o. i čuvaju se na sigurnom mjestu i dostupni su samo zaposlenicima trgovine Obuća Calceo i OK d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Upotreba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, i obavještavanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem naše web stranice.

Obuća Calceo i OK d.o.o. garantiraju da osobni podaci korisnika Web stranice Obuća Calceo (https://obucacalceo.com) neće nikada biti dati na uvid i upotrebu trećoj strani, bez prethodne izričite suglasnosti korisnika. Ovo se ne odnosi na zahtjeve za uvid u podatke od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe kontrole poslovanja. Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka i dajete izričitu suglasnost da Obuća Calceo i OK d.o.o. može, u skladu za odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12) i Zakona o elektroničkoj trgovini(Narodne novine NN 173/03, 67/08, 36/09, 130/11, 30/14) , obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu kod kupovine za potrebe svojih evidencija i pružanja zatraženih usluga.

Prikupljeni podatci čuvaju se u neograničenom vremenskom periodu i kupac ima pravo, nakon primitka zatražene usluge u bilokojem trenutku zatražiti kopiju, promjenu ili brisanje osobnih podataka iz evidencije kupaca.

Da bi ostvario pravo kupac mora pismeno zatražiti kopiju , promjenu ili brisanje osobnih podataka na jedan od sljedećih načina:
– pismeno na adresu:
OK d.o.o.
Varaždinska 140
Gornji Kućan 42000
OIB: 13344992440
– emailom na adresu:
info@obucacalceo.com

Za žalbe, kopije, izmjenu ili uklanjanje (brisanje) osobnih podataka odgovoriti ćemo vam unutar 72 sata.

Za narudžbe izvršene bez kreiranja korisničkog računa čuvamo podatke kupca kao i kod kupovine sa registracijom. Ako kupac zatraži, podatke ćemo izbrisati (nakon što kupac preuzme robu, nakon zakonskog roka za pritužbe ili čuvanja podataka, itd.).

Ako kupac ne prihvati uvjete korištenja tj. davanje privole za davanje osobnih podataka da bi se izvršila narudžba, isporuku proizvoda je nemoguće izvršiti te OK d.o.o. ima pravo na neisporuku proizvoda.

Cjenik

Sve cijene navedene na stranici izražene su  u kunama sa PDV-om. Izražene cijene ne uključuje trošak dostave, koji se posebno zaračunava. Stanje zaliha prikazano na internetskoj stranici može se razlikovati od stanja zaliha u maloprodajnoj trgovini. Točno stanje zaliha može se utvrditi isključivo na upit e-mailom ili telefonom.

 

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošačima nalazi se na ovoj stranici:
http://obucacalceo.com/obavijest-o-nacinu-podnosenja-prigovora/

Obrazac o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora nalazi se na ovoj stranici:
http://obucacalceo.com/wp-content/uploads/2017/01/informativni_obrazac_o_pravu_na_jednostrani_raskid.pdf

Obrazac o jednostranom raskidu:
http://obucacalceo.com/obrazac-o-jednostranom-raskidu/

Upute za jednostrani raskid ugovora:
http://obucacalceo.com/upute-za-jednostrani-raskid-ugovora/

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 57, stavak 1, podstavak 12, potrošače se obaviještava o pravima iz navedenog zakona o odgovornosti prodavača za materijalne nedostatke. Reklamacije ne uvažavamo: 1. ako roba nije pravilno održavana, 2. ako je roba bila promočena i nepravilno sušena, 3. ako obuća mijenja boju zbog znojenja, 4. ako ima mehaničko oštećenje. Reklamirana roba mora biti obavezno očišćena, te vraćena u originalnoj kutiji sa deklaracijom. Opći uvjeti poslovanja Obuća Calceo mogu biti promijenjeni u bilo kom trenutku te stupaju na snagu u trenutku objave, a promjene će biti objavljene na službenoj stranici obrta: http://obucacalceo.com/uvjeti-koristenja/

KOLAČIĆI (cookies)

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane internet stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za internet stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu nternet stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kako bi ova internet stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (kolačić). Preko 90 % svih internet stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem internet stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – internet stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti nikakvim drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće? Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Kolačić postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku.

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na internet stranicama www.obucacalceo.com.

Što su privremeni kolačići? Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih internet mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići? Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih internet mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane? Kolačići od prve strane dolaze s internet mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića internet mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom internet mjestu.

Što su kolačići treće strane? Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih internet mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na internet mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića internet mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li obucacalceo.com koristi kolačiće? Da, s primarnim ciljem kako bi naše internet stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi obucacalceo.com i zašto? Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na internet stranicu). Trajni kolačići (Persistent cookies) – obično imaju datum isteka u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. obucacalceo.com koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti kao što su “Ostanite prijavljeni”, što korisnicima olakšava pristup stranicama kao registriranom korisniku. Također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati internet stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Da li na internet stranici ima kolačića treće strane? Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove internet stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

Društvene mreže Korisnici mogu dijeljiti objave na društvenim mrežama Facebook i Google+ koje postavljaju korisniku kolačiće.

 

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima: http://www.allaboutcookies.org/ i http://www.youronlinechoices.eu/